Naturfenomener

Som dere ser gikk Halloween hardt for seg her i gården:

Hualien earthquake damage

La oss spole litt tilbake. I går kveld gikk jeg som vanlig tur i parken, fornøyd med en produktiv dag med kinesiskstudier og kulturutveksling (les: boblete), da bakken plutselig begynte å bevege seg under føttene mine. Det føltes som om jeg stod på et teppe som noen dro i fra hver sin kant, frem og tilbake. Min første tanke var «Jeg har ikke drukket noe. Hvordan kan jeg være full?», min andre var «Å herregud, er jeg i ferd med å bryte sammen?» (det hjalp ikke at ingen av de taiwanesiske turgåerne så ut til å mene at noe var utenom det vanlige), før jeg endelig etter flere sekunder innså at det var et jordskjelv. Jeg tror kanskje jeg trekker konklusjoner litt for kjapt iblant.

Uansett, jordskjelvet var ifølge US Geological Survey 6.6 på Richters skala, dypt under jorden i Hualien på østkysten av øya, og konsekvensene her i Taipei omfatter denne sprekken i soveromsveggen til Lilleulv og at jeg ble litt kvalm, og det går rykter om en isoporplate som datt ned på Taoyuan-flyplassen. Jeg fikk så beskjed hjemmefra om å være engstelig for etterskjelv. Siden jeg ikke har noen egne erfaringer med jordskjelv fra før gikk jeg dermed på Forumosa.com, der jeg fant fastboende som beskrev det som det villeste jordskjelvet de hadde opplevd siden juni. Jeg tror det skal gå bra.

PS: Jeg var superansvarlig og sendte tekstmelding og bildet dere ser over til husverten vår samme kveld. Fikk fyllemelding tilbake. Håper alle hadde en fin Halloween.

Legg igjen en kommentar :)

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>