Friends og ferie

Jeg var innom Central Perk her om dagen.

Ja, jeg er fortsatt i Beijing. Men vår nettopp begynte sommerferie måtte feires med en tur til en internasjonal bokhandel i sentrum, og så et besøk til kaféen Central Perk i Chaoyang-distriktet.

Ja, sommerferie! Ja, nå. Jeg var ikke den eneste i klassen som syntes at skoleklokkas toner hørtes ekstra liflige ut da det ringte ut etter siste sommerskoletime (hvis høydepunkt var «Mao Zedong, etter skolen, på flyet, spiser barn»). For meg og tre andre ble dermed første punkt på lista å komme seg ut av Wudaokou. For, flaut som det må virke, har jeg ennå knapt kommet meg utenfor bydelen der jeg bor og universitetet ligger for å utforske andre deler av Beijing.

Nede i sentrumsområdet er alt litt større, litt renere og en god del mer turistifisert. Vi passerte svevende tekanner og store byggeplasser som var dekket av bannere med slagord på, av typen «Harmony is crucial to a harmonious society» og andre visdomskorn, på vei mot en internasjonal bokhandel. Den hadde mye interessant, bl.a. Tintin på kinesisk. Dessverre er jeg blitt såpass gnien at 100 kr for en bok virket fullstendig latterlig, så jeg endte opp med å kjøpe en postkortblokk (med kinesiske kalenderpiker mellom 1910 og 1940, så det er ikke så trasig som det høres ut).

Siden la vi i vei mot Chaoyang-distriktet (eller «siviliserte Chaoyang», som de tydeligvis liker å kalle seg), Beijings business-distrikt, på leting etter Central Perk. Det har seg nemlig slik at noen bestemte seg for å lage en replika av Friends-figurenes stamkafé. I Beijing, ja. I artikkelen jeg har linket til står det at kaféens beliggenhet ikke var spesielt praktisk, noe jeg godt kan forstå; vi måtte opp i 6. etasje i et folketomt kontorbygg før vi fant den lille, summende kaféen.

Jeg spiste blåbærmuffin og drakk eplejuice, og vi fikk sitte i den store, guloransje sofaen. Grunnen til at vi ble sittende i mer eller mindre to timer var fordi de hadde plassert oss rett foran et TV-apparat som sendte gamle Friends-episoder, og som alle vet er TV hypnotiserende. Det var veldig deilig å sitte og se på et program der man skjønte alt de sa, og som ikke var en nyhetssending på CCTV News.

Videre i ferien skal jeg besøke steder det er litt pinlig at jeg ennå ikke har besøkt (f.eks. Den himmelske freds plass og Den forbudte by) og få sendt ut de postkortene jeg lovet jeg skulle sende. Dessuten har jeg vært på Silkemarkedet og tatt mål til dress, så jeg må tilbake for prøving. Så er det tilbake til skolen i starten av september!

En tanke om “Friends og ferie

Legg igjen en kommentar :)

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>