Taipeibobla

Taiwanesiske flagg

Som sagt har altså Lilleulv og jeg en gulvflate på ca. tretti tatami-matter helt for oss selv, som vi har fylt med en blanding av telysholdere fra IKEA, skolebøker og en wok som var der fra før. Vi har egen vaskemaskin av merket «Fuzzy Logic», toalett med glassdør og null lydisolasjon og en landlord som vi ikke vet hva heter men som vi bare kaller «Yeah Yeah Yeah» fordi det er hans svar på alt vi spør om. Nede i første etasje har vi to vaktmestere; han ene finner stor glede i at vi ikke skjønner hva han sier, og han andre liker å holde lengre debatter om hvorvidt vi er svensker eller russere (han har kommet til det punktet der han aksepterer at jeg er skandinavisk, men nekter å tro at Lilleulv er noe annet enn russisk). Vi bor i fjerde etasje og får dermed litt avslag på husleia (fire er et ulykkestall), og er skvist mellom et storkjøkken, en nattklubb og en gruppe munker. I tillegg har rommet til Lilleulv et slags utstillingsvindu ut mot kjøkkenet.

Denne leiligheten kommer med alle nødvendigheter

Vi er selvsagt superfornøyde.

I tillegg til all denne luksusen har vi bare fem minutters gange til skolen. Dette har gjort sykkel overflødig så langt og får meg til å lure på om jeg trenger det i det hele tatt, noe som selvsagt er stikk i strid med alt jeg tenkte om mitt forestående, syklende liv i Taipei. Men sånn er det altså.

Shida-området er et sånt sjarmerende type strøk, særlig når man kommer seg litt unna hovedveiene, og det er veldig grønt. Der Beijings byplanleggingsplakater i 2010 la vekt på «det harmoniske samfunn», Hu Jintaos kjente catch-phrase, kan veggene rundt Taipeis byggeplasser informere meg om at Taipei ikke bare er en by, men «a forest too».

Taipei is a forest tooDette blir av noen tatt mer seriøst enn av andre

Gate med grønt

I tillegg bor vi nesten ved siden av Da’an-parken, som visstnok er Taipeis svar på Central Park eller Kensington Gardens (et pent, skjønt noe kompakt svar), der jeg går tur så og si hver dag og ser på gamle folk som utøver tai-chi.

Da'an-parken 1

Da'an-parken 2

Da'an-parken 3

Da'an-parken 4

Andre naboer innen fem minutters rekkevidde:

Shida-nattmarkedet, et av Taipeis mest kjente nattmarkeder:

Shida Night Market 1

Shida Night Market 2Det virker kanskje ikke så veldig spennende ut fra bildet, men det er grenser for hva man kan forvente av et nattmarked klokka halv tre på ettermiddagen

Minst ti ulike kunstforretninger:

Kunstforretning i Taipei 1

Kunstforretning i Taipei 2

Kunstforretning i Taipei 3

Og selvsagt tre-fire ulike filialer av det kinesiske svar på Vinmonopolet:

Taipei is a forest too7-11: for alle dine baijiu-behov, 24 timer i døgnet

En tanke om “Taipeibobla

Legg igjen en kommentar :)

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>