Kinas spøkelsesbyer

To reportasjer – en fra 2011 og en oppdatering fra 2013 – om Kinas såkalte «spøkelsesbyer»: nye storbyer som blir bygd opp fra grunnen av for så å bli stående tomme. Dette utgjør en del av et noe paradoksalt problem: på den ene siden er det et stor etterspørsel etter boliger i urbane strøk, men på den annen side er det bydeler og hele byer som blir stående tomme fordi de er for dyre for folk som trenger dem, og uten folk er det også lite grunnlag for arbeidsplasser på disse stedene.

Blant stedene de besøker finner vi Ordos (Indre Mongolia), en storby så tom at den er blitt et turistmål, New South China Mall (Dongguan, Guangdong-provinsen), verdens største kjøpesenter som stort sett står tom, og Tianducheng (Zhejiang-provinsen), en forsøksvis replika av Paris med brosteinsboulevarder, vakre europeisk-inspirerte boliger og sitt helt eget Eiffeltårn.

.

SBS Dateline har også en nettside om spøkelsesbyene med bl.a. satelittfotografier og hvordan reporteren, Adrian Brown, ble tatt imot av myndighetene i en av byene han dro til.

3 tanker om “Kinas spøkelsesbyer

Legg igjen en kommentar :)

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>