Essensiell mandopop del 1

Jeg hadde ikke noen spesiell kjennskap til mandopop før jeg begynte med kinesisk, og jeg tviler på at jeg er noe særtilfelle. Derfor har jeg bestemt meg for å legge ut noen av de bidragene til mandopop som er så kjente at selv jeg har fått dem med meg. Det er for dere der hjemme, ikke for eventuelt Kina-kyndige som skulle stikke hodet innom og bare: «Særr liksom, denne sangen er jo sånn hundre år gammel.»

Mandopop er en gren av c-pop (kinesisk popmusikk), og er ganske enkelt pop som synges på mandarin – og for å klargjøre det med en gang: mandarin er en talt dialekt (uansett hva Dan Brown prøver å få deg til å tro), brukes som dagligspråk i nord og læres på skolene over resten av Kina.

Her er sangen som introduserte meg til mandopop. Gjenganger på karaoke, selv om alle bare kan én linje (gjett hvilken). Skal gaules.


Legg igjen en kommentar :)

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>