Jeg tar inn på hotell: Marco Polo-broen

Forrige: NasjonaldagenNeste: Grand View Garden

Lørdagen var ut på tur-dag, og jeg skal pent innrømme at guidede turer ikke er helt min greie. Jeg foretrekker å tusle rundt i eget tempo, bruke lengre tid her og kortere tid der, bruke audioguide eller lese om stedet – og kutte av og dra hjem når jeg føler for det. Det som derimot var fint med gårsdagens tur, var at vi dro til steder der den gjengse Beijing-turist ofte ikke ender opp med å besøke. Vi dro til Marco Polo-broen, Grand View Garden, Niujie-moskéen og taoisttempelet Den hvite sky, og midt i mellom fikk vi nudler. Denne første posten handler om Marco Polo-broen.

Marco Polo-broen!

som egentlig heter Lugou-broen (Lugou qiao, 卢沟桥), er en gammel steinbro utenfor Beijings byområde. Den ble ferdigstilt på slutten av 1100-tallet og rekonstruert på 1600-tallet. Navnet har den fått fordi Marco Polo, ifølge historien, tilfeldigvis stakk innom og syntes den var fin. På rekkverket har den massevis av små steinløver fra forskjellige dynastier.

Noen var fine:

Noen var sleske:

Noen var triste:

Noen var beklemte:

Noen var gamle og bleke:

Noen var krigsskadde:

Noen var bebartede:

Og noen var bare generelt litt awkwarde:

For oss waiguoren er det jo greia med Marco Polo som stikker seg ut når det gjelder denne broa, men for kineserne er det to ting som er spesielt med dette stedet:

1. Mange drar hit for å feire Midthøstfestivalen og se på månen. Jeg er sannelig ikke sikker på hvorfor, men månen ser sannsynligvis langt mer spektakulær ut når man kommer seg ut fra Beijing sentrum.

2. I 1937 startet Den andre kinesisk-japanske krig her, en krig som resulterte i minst 20 millioner kinesiske dødsfall. Det er derfor noen av løvene ikke ser helt bra ut.

En gang i tida gikk visst denne over en svært livlig, ustabil elv med stryk som smelte mot granitten. Nå er elva nesten tørket bort, og løvene sprukne av krig.

Likevel. Solid bro.

Kilder: Tall om Marco Polo-broen fra Wikipedia.

Hendelsen ved Marco Polo-broen

Second Sino-Japanese War

(Ja, jeg vet at jeg bør bruke andre kilder enn Wikipedia. Heldigvis er ikke dette en skolestil, hva?)

Legg igjen en kommentar :)

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>