Xiao Wang drar på fotballkamp

Xiao Wang: Jeg tror jeg heier på Barcelona. De har finest drakter.

Xiao Wu: Det er viktig å ha et holdepunkt.

Xiao Wang: Ja, ellers hadde jo valget blitt helt tilfeldig, og det går jo ikke.

I går var jeg på fotballkamp mellom Beijing og Barcelona. Hvorfor jeg gjorde noe så OOC som å dra på fotballkamp? Vel, for det første skulle nesten 20 stykker i klassen dra, og for det andre var det i Fugleredet, som jo er noe å besøke i seg selv. Så jeg endte opp med å dra på fotballkamp.

Jeg har faktisk aldri vært på fotballkamp før nå, hvis man ser bort fra den nervepirrende finalen mellom 7A og 7B i Arnestadhallen våren 2002 (ifølge Xiao Wu gjør man det). Fotball på TV har aldri interessert meg nevneverdig, så jeg visste ikke egentlig da jeg gikk til da jeg la i vei mot Fugleredet denne augustdagen. Jeg hang rundt stadion i to timer før jeg gikk inn, og slik kan mellomtiden oppsummeres:

- Fonteneshow med musikk

- Iskrem

- En fyr som ikke bare ville ta bilde med meg, men holde meg i hånda også. Makan.

- Jeg innså at olabukser + 30 pluss = nja.

Første omgang var mest spennende, selv om damen bak meg tilbragte altfor mye tid inne i intimsonen min og McDonald’s hadde delt ut gratis vuzuelaer, så det ut til. Andre omgang skjedde det ikke så mye, jeg begynte å sympatiheie på Beijing isteden, kampen endte 3-0 til Barcelona og da Zlatan tok av skjorta ble det litt sleskt, så jeg endte opp som nøytral.

Så var det bare å følge strømmen hjem. Det hele gikk veldig raskt og smertefritt, selv da hele stadion skulle inn på t-banen samtidig. Er det noe kineserne har lært seg etterhvert, så er det folkemengder.

Kveldens høydepunkter, utenom selve kampen:

- Da fonteneshowet inkluderte riverdancemusikk

- «Ikke trå på gresset»-skilt, skrevet i ekte engrish

- Da dama bak meg gikk sin vei

- Å si «ååååÅÅÅ» hver gang ballen nærmet seg målet

Legg igjen en kommentar :)

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>