Shanghais første hjemmevideo

The Shanghai Audiovisual Archive har restaurert og nå offentliggjort den første kjente amatørvideoen fra fastlands-Kina. Denne typen filmer var kun vanlig blant de aller rikeste, så dette klippet gir et sjeldent innblikk i middelklasselivet i Shanghai.

The short clip, just minutes long, gives a rare insight into daily life in the metropolis of the 1930s, a bustling international hub which attracted more foreign investment than even London or Paris at the time. Subsequently the second world war and the social campaigns of the 1950s and 60s left little evidence of the city’s former cosmopolitan splendour standing.

The first short film clip is only a hint of more things to come, Wang Min, its programme planning director, told the South China Morning Post.

South China Morning Post, 04.11.2013

Legg igjen en kommentar :)

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>