Xuexi xuexi

Da var det på’n igjen! Første skoleuke er allerede forbi, og den gikk som en vind. Mandag var det plasseringsprøve. Jeg endte opp på Intermediate-nivå, Intermediate 1 i hanyu (skriftlig) og Intermediate 2 i kouyu. Hanyu har fire nivåer som igjen er delt opp i to eller tre nivåer: Elementary 1 og 2, Pre-Intermediate 1 og 2, Intermediate 1 og 2 og Advanced 1-3. Det laveste tallet er enklest. Kouyu er delt opp i Elementary 1-3, Intermediate 1-3 og Advanced 1-3. Med andre ord havnet jeg ca. midt på treet i begge fagene etter ett år med studier, noe jeg er veldig fornøyd med!

Sånn ser sannsynligvis resten av året ut:


Tid/dag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
08.00 – 09.50 Hanyu Kouyu
10.10 – 12.00 Kouyu Hanyu
13.00 – 14.50 Yuedu Hanyu Kouyu Yuedu
15.10 – 17.00 Hanyu Yuedu

Hanyu: Skriftlig

Kouyu: Muntlig

Yuedu: Lesing (som jeg er litt irritert på, for uten yuedu hadde timeplanen min vært en perfekt bue)

I går var vår første ordentlige skoledag. Vi er spredt utover etter beste evne for å få så mange nasjonaliteter sammen som mulig. De det er flest av på vårt nivå er japanere, koreanere, amerikanere og tydeligvis oss nordmenn. Så har jeg møtt på bl.a. en egypter, en mexikaner og en thai, og andre europeere som en tysker, en hollender, en brite, en kroater og en finno-brasilianer.

Vi fikk oversikt over alle store prøver og innleveringer. Det blir noe i oktober, noe i november og så er det tydeligvis siste prøver i starten av januar for alle unntatt oss nuoweiren, som blir sendt hjem for å feire jul isteden.

Nå skal jeg snart ut og spise pizza med min nye kouyu-klasse!

Da vet dere det.

Legg igjen en kommentar :)

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>