798: Beijings kunstdistrikt

Brevvenninnen sendte en mail og spurte om jeg ville finne på noe en dag. «Klart det,» sa jeg, og Brevvenninnen spurte om det var noe jeg ville besøke. «Jeg tror jeg har tatt de fleste obligatoriske tingene nå,» svarte jeg. «Hva foreslår du?» Så i går dro vi sammen til 798 i Chaoyang-distriktet.

798 var et gammelt militært fabrikkområde som ble til et område for moderne kunst etter nedleggelsen. På folkemunne heter området derfor fortsatt bare «798» (七九八, qi-jiu-ba), selv om det fulle navnet er «Dashanzi Art District», evnt. «798 Art Zone». Området er veldig stort – jeg og Brevvenninnen brukte rundt fem timer der (og var godslitne etterpå), og jeg er usikker på om vi fikk sett alt, i og med at oppsettet er litt kaotisk.

798 er et nettverk av gater omkranset av gallerier, butikker og kaféer. Fokuset er fullstendig på moderne kunst, og vi så mye forskjellig i løpet av turen, f.eks. drager i Mao-drakt, et veldig smalt hus man kunne gå inn i, en utstilling i tegneseriestil med tatoveringer som tema, tibetansk religiøs kunst og et togvrak fra Sichuan-jordskjelvet i 2008. De aller fleste galleriene hadde gratis inngang. Brevvenninnen forklarte at det var fordi det var torsdag.

Det var fint å ha med Brevvenninnen som guide. Hun kunne fortelle meg litt om området og hvor mange av installasjonene vi så som var en kommentar til Kulturrevolusjonen (hvilket var en del). Når vi ble slitne, satte vi oss bare ned på en kafé, hvilte beina og fikk oss noe å drikke. I tillegg stakk vi innom de mange småbutikkene, som kunne skilte med bl.a. håndtegnede pandapostkort, plakater, pengepunger med t-bane-kart og et Mao-teservise.

Nok prat, her er noen bilder:

En tanke om “798: Beijings kunstdistrikt

Legg igjen en kommentar :)

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>